Foto's

Aanleveren van foto's via internet
 
Foto's van 2015-2016
Foto's van 2016-2017

Foto's van 2017-2018 en volgende jaren zijn te zien op ons Ouderportaal
 

Aanleveren van foto's via internet
 
Om het aanleveren van foto's nog eenvoudiger te maken, hebben we uitgezocht via welke webdienst dit eenvoudig en snel gaat. Onze keuze is gevallen op wetransfer.
U hoeft dan niet meer met een usb-stick, cd of dvd naar school te komen. Ook hoeft u geen foto's te verkleinen, omdat u ze per mail wilt sturen. Deze mogelijkheid werkt gemakkelijk en snel!

Ga naar
www.wetransfer.com .

 
Er verschijnt een klein venster, waarin u de bestanden plaatst (zie verder onder de afbeelding). 
U noteert het emailadres van de ontvanger, uw eigen emailadres en een korte boodschap.
De achtergrond wordt afwisselend met mooie foto's gevuld, zodat u nog eens wat anders te zien krijgt ook...
 
In het veld Vul de ontvanger(s) hier in typt u: webmaster@wilstw.nl .
 
In het veld Vul je email adres in typt u uw eigen emailadres. U krijgt een ontvangstbevestiging, nadat de webmaster de foto's heeft gedownload. U weet dan, dat ze niet lang daarna op de website komen. Uw mailadres wordt alleen voor deze activiteit gebruikt.
 
In het veld Typ je bericht (optioneel) typt u bij welke activiteit/foto-album de foto's horen, bijvoorbeeld: kersttocht.
 
Klikt u in het veld Kies bestanden (2 GB over), dan opent er een selectievenster. U gaat naar de map, waarin uw foto's staan.
Klik met de linkermuis op één foto.
Houd de toets Ctrl ingedrukt en druk op de letter a op uw toetsenbord. Laat daarna beide toetsen los.
Nu worden alle foto's in de map geselecteerd.
Klik daarna op Openen.
 
Als laatste  klikt u op Transfer.
De foto's worden naar de server van wetransfer gekopieerd. De webmaster krijgt een mailtje, zodat hij weet, dat er foto's binnen gekomen zijn.
De foto's worden daarna zo spoedig mogelijk op de website geplaatst.
 
 
Als ouders foto's gemaakt hebben van een activiteit, kunnen we die ook in de foto-albums op het ouderportaal plaatsen. Daarbij een paar opmerkingen.

Aanleveren via wetransfer (zie hierboven) heeft de voorkeur.
Aanleveren kan op een usb-stick, geheugenkaartje of cd-rom. Deze kunt u met een briefje met uw naam aan de conciërge, meester Peter, of ICTer Joey geven. Zijn de laatste twee mensen op school, dan worden de foto's zo snel mogelijk ingelezen en verwerkt. Eventueel kunt u wachten om uw medium gelijk mee terug te nemen.
 
 
Het plaatsen van foto's op het ouderportaal van gebeurtenissen op school is een mogelijkheid, die wij bieden om nog eens fijn na te kunnen genieten door kinderen en ouders. Kopiëren en afdrukken door bij de school betrokkenen is geen probleem. Anderen dienen hiervoor toestemming te vragen per email.
Het niet hebben van bezwaar tegen plaatsing van foto's beschouwen wij als het geven van toestemming hiervoor. Wij gaan er zonder tegenbericht van u vanuit, dat u geen bezwaar heeft tegen het plaatsen van foto's van uw kind op de website!
Mocht u er wel bezwaar tegen hebben, wilt u dit dan schriftelijk laten weten aan de directie van de school.Het bezwaar betreft alleen foto's, waarop uw kind alleen is afgebeeld. Foto's met meer kinderen moeten wij hiervan uitsluiten, omdat plaatsing van foto's anders onmogelijk wordt.Het zou kunnen gebeuren dat, ondanks onze controle, er toch nog kind
 eren op de website verschijnen, waarvan de ouders niet willen dat zij op onze website komen. Waarschuw ons dan a.u.b. zo snel mogelijk, zodat wij de foto kunnen verwijderen.
 
 
We plaatsen de foto's op ons ouderportaal, omdat we daar beschikken over voldoende ruimte en u zo de mogelijkheid heeft foto's te downloaden of af te laten drukken.